bøker om fluebinding bøker om fluefiske fluefisking anbefalte billige nye

Bøker om fluebinding og fluefiske

Se anbefalte bøker om fluebinding og fluefiske. Her har du gode fluebindingsbøker og fluefiskebøker som kan hjelpe deg med å bli en bedre fluefisker eller rett og slett få ventetiden til å gå raskere.

Snarveier:

Bøker om fluebinding

Det finnes mange forskjellige typer fluebindingsbøker. Bøker om fluebinding kan fokusere på steg for steg instruksjoner eller fokusere mer på hvilke insekter du kan imitere. Nedenfor kan du lese introduksjoner om noen av de beste bøkene om fluebinding.

Barry Ord Clarke – Flytying for beginners

Flytying for beginners av Barry Ord Clarke er sin nyeste bok som har eksepsjonelt tydelig og enkle forklaringer for både nybegynnere og mer erfarne fluebindere som viser nøyaktig hvordan du skaper universelle fluemønstere – steg-for-steg. Hver av de 12 mønsterene er linket til via QR kode til en youtubevideo som viser forfatteren som binder nøyaktig den aktuelle fluen. Boken inneholder også Barry Ord Clarke sine anbefalinger for de som nettopp har startet på sin karriere som fluebindere når det kommer til materialer og utstyr. I tillegg er det masse tips og triks som er utrolig nyttige underveis.

bok fluebinding for nybegynnere bøker om fluebinding steg for steg

Barry Ord Clarke – The Feather Bender’s Flytying Techniques

En omfattende, godt illustrert guide til hvordan man bør binde populære ørretfluer. Denne boken er rettet mot alle fluebindere, fra de med liten erfaring til de med mer avanserte ferdigheter. Forfatterens intensjon er å fokusere på visse viktige elementære teknikker, og deretter dele noen av hans favoritt samtidige vendinger på gamle, velprøvde teknikker. Mange av fluene i denne boka er basert på hans egne teknikker og mønstre, de som han har utviklet i mer enn 35 år med binding. Boken er delt opp i seksjoner for å gi leserne muligheten til enkelt å finne mønsteret eller teknikken de leter etter. Mønstre er ikke gruppert alfabetisk, men etter teknikk. For eksempel er det en egen seksjon om tørrfluekategorien som demonstrerer en bestemt tørrfluestil eller -teknikk og mestring på bruk av hjortehår, parachute, CDC, og så videre. Hvis du er ganske ny på fluebinding, så vil åpningskapitlene om materialer og spesielle teknikker og triks gjøre deg kjent med det grunnleggende og hjelpe deg i gang. Erfarne fluebindere vil på samme måte finne informasjon her for å hjelpe dem med å heve bindingsferdighetene til et helt nytt nivå.

Barry Ord Clarke – Fluebinderens bibel – Sjøørretfluer

I den første Fluebinderens bibel lærte du steg for steg å binde 50 fluemønstre til ørretfiske. Nå tar fuebinderen og naturfotografen Barry Ord Clarke deg videre til 50 nye mønstre for bruk i saltvann etter sjøørret. Barry Ord Clarke er profesjonell fotograf og en av Norges ledende fluebindere. Gjennom tydelige bilder og instruktiv tekst forklarer han teknikken bak moderne fluebinding – fra det grunnleggende til det mer avanserte. Boka beskriver også de vanligste redskapene og materialene som benyttes til fluebinding, og det gis en rekke tips som vil gjøre fluene mer effektive og øke sjansene for fin fisk. Sjøørretfiske med flue er den raskest voksende grenen innen sportsfiske og er i nå nummer to etter fluefiske etter ørret.

fluebinderens bibel sjøørretfluer hvordan binde sjøørret fluer
 • Stort utvalg i bøker om fluebinding
 • Gode priser


Annonselenke

Pål Krogvold og Ketil Sand – Insektlære for fluefiskere

Her er boka du garantert ikke har fra før og som tar deg flere skritt videre som fluefisker! Det har aldri tidligere blitt gitt ut en grundig bok i fluefiske-entomologi på norsk. Dette er en norsk bok for norske forhold, og alle arter som beskrives her, finnes i Norge. Insektlære for fluefiskere tilfører både nybegynnerentomologen og den mer erfarne viktig kunnskap som er nødvendig for å bli en dyktig fluefisker. Sammen med boka får du et hefte som alltid bør være med i fiskeveska: Døgnfluer – en feltguide. Denne gir deg artsbeskrivelser og bestemmelsesnøkler som hjelper deg til å identifisere døgnfluene, samt forslag til imitasjoner av nymfer, klekkere og voksne døgnfluer. Bok og hefte er gjennomillustrert med unike bilder av insekter, anatomiske detaljer og imitasjoner.

insektslære for fluefiskere
 • Stort utvalg i bøker om fluebinding
 • Gode priser


Annonselenke

Bøker om fluefiske

Du kan lære mye av å lese. Dette gjelder også for fluefiske. Mange dyktige fluefiskere har samlet sine erfaringer og deler de med deg i fluefiskebøker. Nedenfor har vi samlet noen av de beste bøkene om fluefiske.

Lars Lenth og Lars Nilssen – Fluefiskerens felthåndbok

Viktig nyhet: Fluefiske er forbausende lett – det gjelder bare å ha riktig fokus. Dette er Lars Lenth og Lars Nilssens gladmelding i Fluefiskerens felthåndbok. Her er 60 års erfaring og hardt tilegnet kunnskap samlet. Fluefiskeren felthåndbok er en høyst subjektiv guide til hvordan du bør tenke som fluefisker, hva som er viktig og hva du bare kan glemme.

Forfatterne går rett på sak: Dette er fluefiske som funker.

Fluefiskerens felthåndbok
 • Stort utvalg i bøker om fluefiske
 • Gode priser


Annonselenke

Pål Krogvold – Fluefiske fra A til X

Endelig en nyoppusset, utvidet og grundig revidert utgave av det norske referanseverket om fluefiske! Fluefiske fra A til X er boka Pål Krogvold selv ønsket hadde eksistert da han ble hektet på fluefiske. Da savnet han en bok som ga en innføring i fluefiskets mange mysterier og som la det riktige grunnlaget for livslang fiskeglede. Her er en ny og langt mer omfattende utgave av boka. Innholdsmessig fremstår den som nærmest helt ny, med en mer omfattende strategidel der det er hentet inn og bearbeidet tekster fra Krogvolds publiserte artikler og bøkene Ørretfiske og Streamer, et nyskrevet kapittel om lakse- og sjøørretfiske av Dag Bjørnar Berg og Are Stensås i tillegg til nye fotografier og tegninger.

pål krogvold bok fluefiske a til x
 • Stort utvalg i bøker om fluefiske
 • Gode priser


Annonselenke

Øystein Aas – Fluefiske etter laks

Laksefiske med flue fascinerer titusener av sportsfiskere. Britene og amerikanerne etablerte tradisjonen, men nordiske sportsfiskere står for videreutviklingen. I boken beskrives moderne laksefluefiske. Den har også egne kapitler om utstyr, kaste- og fisketeknikk, elvekunnskap og lakseelver. Alt krydret med fiskehistorier og portretter av sentrale personer i utviklingen av denne sporten.

bøker om laksefiske med flue fluefiske etter laks
 • Stort utvalg i bøker om fluefiske
 • Gode priser


Annonselenke

Øystein Aas – Nordisk fluefiske etter laks

Nordisk fluefiske etter laks gir deg en bred, oppdatert oversikt over fluefiskingens hemmeligheter.
Laksefisket utvikles stadig videre, både utstyrsmessig og metodisk, særlig i de nordiske landene. Her får du en bred, oppdatert oversikt over fluefiske etter laks og hvordan utstyr og teknikker tilpasser ulike elver og fiskeplasser. Boken inneholder også en gjennomgang av de laksefluene du bare MÅ ha i flueboksen. Innimellom tar vi del i forfatterens mange skjellsettende opplevelser fra en rekke lakseelver over hele verden. Å jakte på og attrå laks har i dag også et islett av paradoksal sorg over en ressurs som stadig blir mindre og trues av en rekke menneskeskapte påvirkninger.

bøker om fluefiske nordisk fluefiske etter laks
 • Stort utvalg i bøker om fluefiske
 • Gode priser


Annonselenke

Lars Lenth – Flyt (Lydbok)

Lars Lenth vil være kjent for fiskeinteresserte gjennom fluefiskeprogrammene han har laget for NRK TV sammen med Bård Tufte Johansen. Fluefiske – helst tørrfluefiske etter ørret i elv – er hans store lidenskap. Det kommer foran det meste, og gjør ikke alltid livet hans helt uproblematisk. Flyt er en samling frittstående betraktninger fra forfatterens brokete liv som fluefisker: beskrivelsen av den ultimate fiskeopplevelsen, gleden ved å kaste på en stor, vakende ørret, fortellingen om det hemmelige stedet, som i hvert fall er hemmelig helt til du skjønner at det også er hemmelig for en rekke andre. Opplevelsen ved en helt annen kultur og en helt annen fiskesort: jakten på bonefish på Bahamas. Hvordan kombinere fluefiske og kjærlighet? Fiskeorgie på Kola-halvøya, fluefiske i havet om vinteren – selvplaging, å tøye grenser…. Lars Lenth er innom det meste, og han har opplevd mye med fluestangen helt siden han var liten gutt. Med adskillig selvironi deler han sin pasjon med oss andre – også vi som ikke helt har forstått poenget.

lydbok om fluefiske lydbøker bøker
 • Stort utvalg i bøker om fluefiske
 • Gode priser


Annonselenke