komplett fluefiskesett tilbur billig tester sett for fluefiske pakke

Fluefiskesett

Skal du begynne å fiske med flue trenger du en fluestang, fluesnelle, backing, fluesnøre, fortom og fluer. For helt nye fluefiskere kan det være vanskelig å sette sammen et godt sett på egenhånd. Da kan det være et godt alternativ å kjøpe et komplett fluefiskesett.

Anbefalte enhånds fluefiskesett

Anbefalte tohånds fluefiskesett

Hva bør fluefiskesettet inneholde?

Et komplett sett for fluefiske, uansett om det er et dyrt eller billig fluefiskesett bør inneholde en fluestang, fluesnelle, backing, fluesnøre og fortom. Det er også en stor fordel om det følger med en stangtube slik at fluestanga er beskyttet når den transporteres eller ikke er i bruk.

  • Fluestang
  • Fluesnelle
  • Backing, fluesnøre, fortom
  • Stangtube/snellefutteral

Hvordan velge riktig fluefiskesett?

Ved fluefiske er det selve fluesnøret som er kastevekten, og vi deler derfor stenger inn etter hvilken snøreklasse de har. Dette gjelder for både enhånds- og tohånds fluefiskesett. Du bør velge et sett for fluefiske som har snøreklasse som passer til det fisket du vil gjøre mest av.

Snøreklasse #1 – #3 blir regnet for lette stenger som passer best til fiske etter for eksempel ørret i ferskvann. Disse stengene er ofte mellom 6 og 8 fot lange.

Snøreklasse #4 – #6 er en mellomklasse av stenger som kan passe til mer allsidig bruk, altså fiske etter ørret i både ferskvann og saltvann, og laks i mindre elver. I disse klassene er det 9 fot som er det mest vanlige.

Enhåndsstenger i klasse #7 og oppover er tyngre og sterkere stenger som passer til laksefiske i større elver og til fiske i sjø eller etter større fisk som gjedde. Denne typen stenger er ofte mellom 9 og 10 fot lange.

Når det kommer til tohåndsstenger er disse beregnet på laksefiske i større elver. Her er det vanlig med fluesnører i klasse #7 og opp til klasse #12. Lengden på disse stengene kan varierer mye. Det er vanlig at tohåndsstenger er mellom 12 og 15 fot lange.

Utstyr til fluefiske

Selv om komplette sett for fluefiske inneholder stort sett alt som trengs, bortsett fra fluer, kan det være greit å kjøpe noen småting. Fortom er spissen med vanlige fiskesene som brukes til å binde fluen fast i, og dette er forbruksvare som det går forholdsvis mye av. Det er også greit å ha en boks med forskjellige fluer tilpasset det fisket du vil drive med. Vil du fiske med tørrfluer kan tørrflueimpregnering være nyttig. Solbriller er også viktig for å beskytte øynene mot flua som kommer susende i høy fart. Har du hellet med deg kan en håv være til stor hjelp.

  • Ekstra fortom
  • Fluer
  • Tørrflueimpregnering
  • Solbriller
  • Håv

Fluefiskesett FAQ

Hva trenger jeg for å begynne med fluefiske?

Når du skal begynne med fluefiske trenger du en fluestang, fluesnelle, backing, fluesnøre, fortum, og selvsagt fluer. Det finnes flere sett som inneholder alt som trengs bortsett fra fluer.

Kan jeg kjøpe et komplett sett for fluefiske?

Ja, komplette sett for fluefiske er et godt valg dersom du vil begynne med fluefiske. Disse settene inneholder alt det viktigste som trengs for å begynne med fluefiske. På vår side kan du se og lese mer om ulike fluefiskesett.

Hva er forskjellen på de ulike fluefiskesettene?

Det er forskjell på kvaliteten til de ulike settene for fluefiske. Som med alt annet så koster kvalitet, men som nybegynner kan du komme langt med et billig fluefiskesett. Du kan også starte med et komplett sett og oppgradere stang eller snelle etterhvert som du blir bedre til å fiske med flue.