tilbud vadebukse anbefalt vadebukser best billig

Vadebukser

Vadebukser er noe av det viktigste grunnutstyret for fluefiskere. Med en vadebukse kan du enkelt krysse bekker og elver, og i tillegg er det langt enklere å plassere seg i kasteavstand til fisken når du kan vade nærmere.

Anbefalte vadebukser

Hvordan velge vadebukse?

Selvsagt er det viktig å velge en vadebukse som har riktig størrelse. Med riktig størrelse vil det være langt mer behagelig å gå med den, og den vil heller ikke fungere som et seil i strømmen når størrelsen er riktig. Videre er det viktig å tenke på budsjettet ditt. Noen ønsker en dyr vadebukse, mens andre vil ha en billig vadebukse.

Vadebukser kommer i tre lengder. De har hoftevadere, noe vi ikke pleier å anbefale. Så har du buksevadere som går opp til livet, og vanlige vadebukser som går opp til brystet. Her er det mye smak og behag som bestemmer hva som passer, i tillegg til bruken. Skal du ha med vadebuksene på fjellet vil vekt være viktig. På fjellet er det også begrenset hvor store og dype elvene er, noe som taler til livhøye vadebuksers fordel. Skal du derimot fiske i større elver vil brysthøye vadebukser være det beste valget.

Vi kan også skille mellom vadebukser som har faste og avtakbare sko. Vadebuksene med avtagebare sko har ofte en bedre passform, noe som gjør at de er mer behagelige å gå med, enn vadebuksene som kommer med påsveisede støvler. Ofte vil vadebukser med avtakbare sko være det dyreste valget.

Vadebukser kan være laget av forskjellige typer stoff. Tidligere var det vanlig med neoprenvadere, og det er fortsatt mange som foretrekker disse siden de isolerer godt mot kaldt vann. Ulempen er at de kan være tunge og ta mye plass. De moderne variantene er ofte produsert med stofftyper som GoreTex og lignende. Dette har flere fordeler. De er ofte lettere, tar mindre plass, puster, og det er enklere å tilpasse de vanntemperaturen ved å bruke undertøy.

  • Pris – dyr eller billig vadebukse
  • Livhøye eller brysthøye
  • Faste eller løse sko
  • Neopren eller GoreTex/etc

Vadebukse FAQ

Hvordan kan jeg velge vadebukse?

Når du skal velge vadebukse bør du vurdere mer enn bare prisen. Du bør også vurdere hvor du skal bruke de. Skal du for eksempel bruke dem på fjellet vil det være en fordel med lette vadebukser.

Er det noen gode tilbud på vadebukse?

Det finnes ofte gode tilbud med billige vadebukser. I vår oversikt kan du se et stort utvalg av anbefalte vadebukser og komme over gode tilbud.

Hvor mye koster en vadebukse?

Du kan få billige vadebukser fra under 1000 kr og oppover. De dyreste modellene koster rundt 10000 kr uten sko.

Hvilke vadebukser er anbefalt?

Det er vanskelig å anbefale en enkelt vadebukse som passer for alle siden bruken er forskjellig fra fisker til fisker. I vår oversikt kan du finne vadebuksen som passer best til din bruk og behov.