Kategorier
Våtfluer

Jiggy streamer

Jiggy streamer er en kjent sjøørretflue som har fanget utallige fisk. Enkel å binde er den også.

Jiggy streamer

Jiggy er kjent for å kunne lure stort sett all rovfisk, men i Norge er det først og fremst sjøørretfiske den brukes til. Flua ble først bundet av Bob Popvics. Den gang var den hvit og orange, i dag finnes den i alle forskjellige farger. Personlig har jeg fått mye fisk med en blå Jiggy og det er den jeg skal binde her.

Materialer

Materiallisten er kort for Jiggy, og den går veldig raskt å binde. Samtidig er den veldig holdbar, noe som er en stor fordel. For å binde Jiggy streamer trenger du:

  • Krok: Tiemco 811s, Daiichi 2546, eller lignende i størrelse 6 – 2
  • Vinge: Bucktail – hvit og kingfisher, Crystal mirror flash – blue
  • Hode: Fish-Skull – blue baitfish

Kjøp av materialer

Dersom du ikke har materialer til denne fluen, eller rett og slett er på utkikk etter et komplett bindesett kan du finne dette på Skitt Fiske. Du kan besøke dem ved å følge linken:

Bindebeskrivelse for Jiggy streamer

Som nevnt er Jiggy en veldig enkel flue, og du kan binde den i mange forskjellige varianter. Når det gjelder farge på bindetråd eller selve hodet kan disse byttes ut. Bindetråden er ikke synlig, og på originalfluen blir det brukt et gullfarget cone head. Jeg pleier også å binde opp noen versjoner uten fortynget hode. Disse fluene fungerer bra når fisken står høyt.

Steg 1


Første steg er å feste kroken i stikken og feste tråden. Det kan være uvant å binde med kroken oppned, så det gjelder å passe seg for krokspissen. Når bindetråden er festet surrer du denne 5 – 6 mm bakover. Jiggy er en enkel flue uten kropp, så her skal du bare ha plass til å binde fast vinge og feste hodet. For litt variasjon, og som et triggerpunkt, kan du bruke litt rød dubbing i punktet bak der du fester inn vingen.

Steg 2


Neste steg er å feste undervingen av hvit bucktail. Normalt bruker jeg en lengde som tilsvarer 1,5 – 2 ganger kroklengden. På store varianter bruker jeg ikke hairstacker, dersom du har en bustete bucktail kan du gi den litt enkel tapering.

Steg 3


Overvingen består av kingfisher blue bucktail. Denne har samme lengde som den hvite undervingen. Husk at du skal ha plass til et cone head eller en fish skull og disse trenger litt plass. du kan også lage et hode med epoxy eller UV lim for fluebinding.

Steg 4


Siste steg før vingen er ferdig en å binde inn et strå blå Crystal mirror flash. Jeg binder disse inn slik at jeg får en på hver side av flua. Når denne er festet avslutter du flua på normal måte med halvstikk eller whip finish og litt lakk.

Steg 5


Fish skull-hoder kan være litt vanskelige å få til å sitte godt uten å bruke masse lim, men dersom du sørger for å ha litt plass til å lage et ekstra hode foran dette med bindetråd blir det holdt i riktig posisjon og vil ikke bevege seg.