fluebinding
Våtfluer

Strandreka

Strandreker kan være farlig gode for sjøørret. Strandreka bruker jeg både som hovedflue og opphenger. Det er nesten garantert fangst.

Strandreka

materialer til strandreke imitasjon

At sjøørret er glade i reker er ingen hemmelighet, men ofte bruker vi store imitasjoner av de rekene vi spiser selv. På dager det er varmt i vannet og klinisk dødt kan en liten strandreke være riktig medisin for å få fisken på gli.

Materialer

Det som er det viktigste på denne flua er kroken. Jeg tror jeg aldri har mistet en eneste fisk med Owner Mosquito. Når det gjelder dubbing er det viktigste at denne er langtfibret. Selull passer for eksmpel veldig godt dersom du ikke har Baitfish Dubbing. Når det gjelder den rosa dubbingen på midtkroppen kan du bruke rød dubbing, og her er type dubbing mindre viktig siden denne bare skal være et lite triggerpunkt. Har du ikke UV lim kan du bruke lakk, eller rett og slett ha en ribb av tynn sene.

  • Krok: Owner Mosquito i størrelse 4 – 1
  • Øyne: Bead Chain Eyes Medium Black
  • Hale: Crystal mirror flash Pearl
  • Bakkropp: Baitfish Dubbing Light Tan
  • Midtkropp: Ice Dub Fl Shell Pink
  • Fremkropp: Veevus Pearl Tinsel Large og UV Lim

Bindebeskrivelse for Strandreka

Strandreka er en veldig enkel rekeimitasjon, men det er noen forskjellige steg som må fullføres. Dette er en flue som skal se litt bustete ut foran, og etter et par kast ser den langt bedre ut enn i stikka.

Steg 1Første steg er å feste inn bindetråden. Hvilken farge du har på tråden er mindre viktig. Rosa eller hvit passer utmerket. Når tråden er festet til kroken surrer du tråden bakover til punktet hvor tråden er i samme punkt som mothakeren. Her fester du inn beadeyes. Disse får du i en lang remse, og du klipper ganske enkelt av to stykker som henger sammen og fester dem med åttetallsurringer.

Steg 2


Halen, eller antennene på strandreka er Crystal mirror flash. Det er selvsagt fullt mulig å ha en annen farge enn pearl. Jeg har fått mest fisk på Tan reka, så da synes jeg Pearl passer best.

Steg 3Når halen på Strandreka imitasjonen er bundet fast lager du en dubbingløkke. Denne trenger ikke å være veldig lang, men lager du en som er ca 10 – 15 cm har du en løkke som er enkel å håndtere. Det er bare noen få milimeter av kroken som skal dubbes, så du trenger veldig lite dubbing. Lager du en dubbingnudle på rundt 5 cm skal det holde. Dub frem til forsiden av øynene, ta gjerne noen åttetallssuringer rundt øynene med dubbingen for å lage et hode som ser bra ut. Bind fast dubbingløkken.

Steg 4


Steg fire er midtkroppen eller triggerpunktet. Her bruker jeg ikke dubbingløkke siden jeg ikke ønsker at denne dubbingen skal være veldig bustete. Et par surringer er nok, så en dubbingnudle på litt over 1 cm er mer enn nok. Når du har dubbet ferdig tar du bindetråden helt frem til krokøyet.

Steg 5Ved krokøyet binder du inn Pearl tinselen. Lag en kropp med tinsel ved å surre deg bak til dubbingen og frem igjen hvor du binder av tinselen. Når du har gjort det avslutter du flua med whip finnish eller halvstikk.

Steg 6


Siden Pearl tinsel ikke er veldig slitesterk bør fremkroppen lakkes eller få et lag med UV lim. Dette lager også en bra tapering på flua og gir den litt mer liv. Gi den et strøk med limet og herd limet med UV lampen. Har du problemer med at UV limet ikke herder skikkelig og blir litt klissete kan du sette flua ut i sola noen minutter.