kjøpe bindestikke anbefalt billig tilbud bindestikker tips

Bindestikker

Bindestikke er noe av det viktigste utstyret når du binder fluer. Dette gjør at det er en fordel å ha en god bindestikke. Ulike bindestikker er tilpasset til et spesielt bruk, selv om det også finnes eksempler på de som klarer alt. I vår oversikt kan du se alt fra billige bindestikker til toppmodellene som passer best til erfarne fluebindere.

Anbefalte bindestikker

Hvordan velge bindestikke?

Det finnes et stort antall med alternativer å velge mellom når du skal velge en ny bindestikke. For mange vil budsjettet som er tilgjengelig sette en naturlig grense for hvilke som kan vurderes. Utover økonomien er det også et par andre punkter du bør tenke gjennom før du kjøper en ny bindestikke. Her skal vi gå gjennom hovedpunktene når du skal velge en ny bindestikke.

Det første du bør tenke på er hvor du skal binde fluer, og hvilke begrensninger og muligheter det kan gi deg. Ser du for deg at du skal sitte ved finbordet bør du kanskje ikke velge en bindestikke med C-clamp eller bordfeste. Disse kan nemlig sette merker. Det er også begrenset hvor tykt bordet kan være for at bordfestet skal passe. Skal du binde på finbordet eller ved et bord som er tykt kan en bindestikke med base være et godt valg.

Mange foretrekker en rotasjonsstikke, da disse kan være til stor hjelp når du skal lage en jevn og fin kropp av floss eller tinsel, eller legge hackle på en flue. Denne typen bindestikker er ofte i den høyere prisklassen. Dersom du ikke vil sprenge budsjettet kan du komme langt med et bindestikke som lar deg snu på akselen uten å være en rotasjonsstikke eller som har fast aksel.

Hvilken bindestikke du bør velge avhenger også av hvilken type fluer du ser for deg å binde. Binder du mest små tørrfluer bør du velge en annen stikke til fluebinding enn dersom du binder mest laksefluer. Er du blant laksefiskerne kan det også være en fordel å ha en stikke som lar deg binde tubefluer.

  • Base eller bordfeste
  • Rotasjonsstikke eller fast aksel
  • Krokstørrelse

Bindestikke FAQ

Hvordan kan jeg velge bindestikke?

For mange er det lommeboka som bestemmer hvilken bindestikke man ender opp med. Men, det er også andre ting enn bare pris som bør vurderes. Hvilke fluer du binder, hvor du skal binde bør også være med i vurderingen.

Er det noen gode bindestikker på tilbud?

Ofte kan du komme over gode bindestikker med en billig pris. I vår oversikt kan du se anbefalte bindestikker i de fleste prisklasser.

Hvilke typer bindestikker finnes det?

Vi kan skille mellom bindestikker som har pidestal eller base og C-clamp eller bordfeste. Videre kan vi skille mellom rotasjonsstikker og stikker med fast aksel. Det finnes også bindestikker som er beregnet til binding av tubefluer.

Hvor mye koster en bindestikke?

Det finnes brukerbare bindestikker som koster noen få hundrelapper, og for nybegynnere kan disse fungere godt. I den øvre prisklassen kommer du nærmere 10000 kr. Disse passer best for de som binder mye fluer og har det som en viktig hobby.

Hvilke bindestikker er anbefalt?

Det er vanskelig å anbefale en enkelt bindestikke som passer til alle. Når du skal velge bindestikke bør du vurdere hvordan du vil bruke den. Når du vet dette kan du finne en god og billig bindestikke i vår oversikt.